Bredsand-web-036.jpg
Bredsand

 

Bredsand ligger naturskönt i utkanten av Enköping, och känneteckas av sin närhet till Mälaren samt sin Natursköna omgivning. Området är Enköpings senaste villaområde med främst fristående villor, parhus och radhus. I villa- och bostadsrättsområdena Bredsandsterrassen, Övre Bredsandsskogen, Bredsandsbyn och Nedre Bredsandsskogen och Bredsandshöjden växer nu ett exklusivt och lugnt villaområde upp i harmoni med naturen. Nyproduktionen är belägen i Etapp 5 som är Bredsandshöjden.

Bredsand-web-041.jpg

Mälaren och Bredsandsbadet

För den som gillar att bada är det endast 500 meter att gå ner till Mälaren och Bredsandsbadet med kanske Enköpings bästa badplats, som erbjuder lång sandstrand, hopptorn, grillplatser, beachvolleyplan, minigolf, strandcafé och restaurang. Här finns även möjlighet att hyra båtar. Friluftsfrämjandet har sin bas i Bredsand och är mycket aktiva: tipspromenader på söndagar, utomhusaktiviteter samt kajak-utbildning. Varje vinter står Mälarens is redo för långfärdsskridskor och i snön fina, preparerade skidspår. Kanske Vikingarännet lockar eller bra träning inför Vasaloppet? För den båtintresserade finns flertal båtklubbar i närområdet.

Bredsand-web-023.jpg

Andra aktiviteter

Har ni blivit trötta på att bada och åka båt så finns det gott om andra naturnära upplevelser att välja bland: golf i natursköna omgivningar, pigga islandshästar, vackra vandrings- och cykelleder. De kvällarna man inte orkar laga mat så finns närliggande Bresse Krog och Fagerudd Konferens som även har restaurang.

Kultur-, historie- och arkitektupplevelser finns det också gott om i Enköping. Pampiga Mälarslott, hällristningar och runstenar, vackra medeltidskyrkor och många gallerier med lokalt hantverk. Men mest känt är Enköping för sina vackra parker. Runt om i staden finns ett tjugotal gröna oaser att njuta av och alla bjuder på färgfyrverkerier lika omväxlande som årstiderna själva.

 

enkoping.jpg

Enköping

Enköping är en vacker stad vid Mälaren. Staden har en aktiv stadskärna med butiker, restauranger och caféer. Stadsträdgården är vida berömd för sin artrikedom och utformning. Med sin närhet till inte mindre än 38 andra städer inom ca 12 mil så finns det inget bättre läge om man vill ha valmöjligheter för jobb, aktiviteter eller umgänge.
 

Gångbro_över_E18_vid_Enköping_0323.jpg

Kommunikationer

Enköping har välutvecklade kommunikationer oavsett hur du reser. Med tåget tar det bara 15 minuter till Västerås eller 40 minuter till Stockholm. Om du vill ut och flyga så finns det tre olika flygplatser (Västerås, Bromma och Arlanda) inom en timme för alla typer av resmål. Med bilen tar du dig snabbt via E18, väg 55 eller 70 till större delen av mellersta Sverige.
 

Avstånd med bil:

Enköpings centrum - ca 5 km
Stockholm - ca 7 mil
Uppsala - ca 4 mil
Västerås - ca 3 mil